2018 Yılı Değişimlerin Dönüşümlerin Yılı

burç
Astrolog Tuğba Khan

2018 yılı değişimlerin dönüşümlerin yılı

Yılın ilk yarısına kadar önemli 2 tane gezegen değişimleri var. Bunlardan biri bizim yaşantımız da major etkilere sebep olan Saturn kısıtlayan, engelleyen, geciktiren yani haritamızın öğretmeni olan Saturn!

Bize sabrı öğreten, bizi hizaya sokan fakat öğrenmekte sorun yaşıyorsak canımızı acıtan Saturn Oğlak burcuna geçiş yapıyor.

Aslında 2017 sonlarında yani 20 Aralık’ta Oğlak burcuna geçen Saturn 2.5 – 3 yıl kadar bu burçta kalacak. Bizleri sınayacak ama etkisi bir 3 yıl önceki gibi yani Saturn Yay burcunda ki kadar sert olmayacak.

Aslında ben bu süreci ektiklerimizi biçme zamanı olarak yorumluyorum ve bu sefer bize bir şeyleri vererek test edeceğine inanıyorum. Hepimiz sabır testine sokacak olan Saturn 2020’ye kadar bu burçta kalacak.

Disipline olacağız, sabrı öğreneceğiz, sorumluluklarımız artacak,organize olacağız, planlı programlı hareket etmeyi öğreneceğiz.

Hayatımız da artık ihtiyacımız olmayacak enerjileri, kişileri, olaylar, durumları yada duyguları kaybedebiliriz. Çünkü onlar bizim hayatımız da ki görevlerini tamamlamış olacaklar.

Saturn ilk değişimimizdi. Şimdi diğer değişikliklere sebep olacak Uranüs gezegeni var ki bu öyle böyle değişim yapmaz.

Hiç yapmam dediğiniz konuların en başında buluverirsiniz kendinizi. Uranus Mayıs 2018 de Boğa burcuna geçiş yapıyor. Hepimizde değiştirmekten korktuğumuz alanları değiştirecek ve bunu kontrol etmemiz de pek kolay olmayacak. Uranüs devrimler yaratan gezegendir. Haritamız da bulunduğu ya da değdiği noktada devrimler yaratacaktır. 7 yıllık önemli bir perioda gireceğiz.

Bu süreçte finans ve para akışımızla alakalı değişimler olacaktır. Ayrıca güvenlik ve değerlilik konularında önemli derecede değişim ve dönüşümler yaşanacak. Kimimiz meslek ve kariyer alanında etkilenirken kimimiz evlilik alanında etkisini yaşayacak.

Sadece bunlarla kalmayan 2018 yılı bir de üstüne üstlük 5 tane tutulma yaşayacak! Bu tutulmalardan 2 tanesi Ay tutulması olacak 3 tanesi Güneş tutulması olacak. Ay tutulmaları bizi psikolojik olarak etkilerken Güneş tutulmaları kontrolümüz dışında gelişen olaylarla yüzleştirir bizi. Bu yılki tutulmalar;

31-01-2018  Aslan burcun’da Ay tutulması

16-01-2018 Kova burcun’da Güneş tutulması

13-07-2018 Yengeç burcun’da Güneş tutulması

27-07-2018 Kova burcun’da Ay tutlması

11-08-2018 Aslan Burcun’da Güneş tutulması

2018 bunlarla da bitmeyecek! Bir de bunların üstüne bir de Nisan ayında başlayacak gezegen hareketleri eklenecek!

Nisan Ekim arası gezegen hareketleri hızını kesmeden devam edecek. Ama özellikle HAZİRAN – TEMMUZ- AĞUSTOS ayları oldukça dikkat çeken aylar. Bu aylarda neredeyse bütün gezegenler geri harekette olacak.

Haritalarında geri harekette gezegenleri olanlar şanslılar çünkü bu ayları fırsat olarak kullanabilirler.

Ama yok ise….? O zaman yapacağımız tek şey kalıyor ki yeni başlangıçlardan kesinlikle kaçınmalıyız! Geri hareket süreci gözden geçirme sürecidir. Engellemeler, kısıtlamalar, gecikmeler, iptaller, kayıplar, zorlanmalar olacaktır. Fakat bu süreçte ah vah demektense neler yapmadık önceden? Neleri gözden geçireceğiz? Belki bu engel süreci içinde bulunduğumuz istek ve dirençleri azaltmak için olacak… Ne olacaksa hayrımıza olacak. Sadece SABIR ile bu süreçleri iyi değerlendirelim. SABIRSIZLIK gösterdikçe zorlanmamız yada acımız artacaktır.

Şimdi Burç lara kısaca bakalım neler olacak 2018 yılında; 

Koçlar veya yükselen Koçlar: Majör değişimlerinin kariyer ve para konularında yaşayacaklar. Koçlar bu yıl içerisinde ki tutulmalar özellikle ilişkiler alanında önemli etkisi olacak. Kariyer odaklı olacağınız bu yılda ikili ilişkileri biraz daha geri planda bırakabilirsiniz. Yaz aylarında ki tutulmalar eviniz, ilişkiniz ve arkadaş ortamınızda olacak. Bu aylarda arkadaş çevrenize dikkat etmeniz de fayda var. Yeni planlar,  programlar yapabilirsiniz.

Boğalar veya Yükselen Boğalar; Yüksek öğrenim ve/veya uzak yerlerle ilgili sorumluluk alacağınız ve  değişimleriniz söz konusu. Boğa burçları 2018 Mayıs ayı itibariyle 7 yıllık önemli perioda giriyorlar ve önemli değişim dönüşüm içerisindesiniz. Bütün planlarınız yol haritanız, öncelikleriniz değişecektir. Ev ve kariyer alanlarınızı etkileyecek tutulmalar yaşayacaksınız. İş ve Ev değişimleri söz konusudur.

İkizler veya yükselen ikizler; 2018 yılı ikizler burçlarının değişim dönüşüm yılıdır. Başkasından maddi destek göreceksiniz.  Ayrıca başkalarının değerlerini anlayacağınız yıl olacak. İlişkileriniz ve inançlarınız yıl ortasında zorlanabilir. Fakat bu süreci avantaja çevirip hangi alanlarda eksikleriniz olduğunuzu keşfedebilirsiniz ve o alanlarını toparlayabilirsiniz.

Yengeçler veya yükselen yengeçler; 2018 yılı yengeç burçları için ikili ilişkilerin ön planda olacak. Tutulmalar finans ve gelirlerinizi etkileyebilir. Harcamalarınıza dikkat etmeniz de yarar var. Bu yıl ani evlilik kararları alabilir yengeçler. Ayrıca sosyal ortamlarında büyük değişim dönüşüm yapacaklar.

Aslanlar veya yükselen aslanlar; Kariyer alanında önemli değişim dönüşüm yaşayacak olan aslanlar günlük rutinlerinde ve iş hayatında daha çok sorumluluk alacaklar. Sabır ederlerse kariyer konusunda başarı onları bekliyor. Tutulmalar aslanları sabırsız hale getirebilir. İkili ilişkilerinde sabırsızlıklarından dolayı ya da kariyer odaklı olmasından dolayı sorunlar yaşayabilirler.

Başak burç ları ya da yükselen başaklar; Seyahat ve eğlence anlayışının değişeceği ve bu alanlarının  aktif olacağı yıl başak burçları için. Çocuk sahibi olmak isteyen başaklar için 2018 yılı onlara şans veriyor. İnançlar alanında değişimler yaşayacak olan başaklar 2018 yılında sağlıklarına dikkat etmelerinde yarar var. Tutulmalar sağlık ve içsel uyanış olarak etkileyecek onları.

Terazi burç ları ve yükselen teraziler; 2018 yılında evlerin de değişiklik yapabilirler ve/veya ev sahibi olacak olan teraziler kredi konularında dikkatli olmalarında yarar var. Özellikle Mayıs 2018 den önce kredi konularında bulunmamaları gerekir. İçsel değişim içerisinde olacak teraziler başka kaynaklarda da  önemli değişim yaşayacaklar. Maddi kaynakları 2018 yılı içinde değişim dönüşüme uğrayacak. Arkadaş ortamı ve ikili ilişkiler de dikkatli olunması gereken yıl olacak.

Akrepler ve yükselen akrepler; Ani kararlarla evlilik, boşanma, ortaklık birleşimi yada ayrımı yapacak olan akrep burçları için oldukça hareketli bir yıl size bekliyor. Yaşadığınız ev değişimi ve kariyer değişimi de siz akrepleri etkileyecek. Bu yıl sizin değişim dönüşüm yılınız.

Yay burç ları veya yükselen yaylar; Satürnün 3 yıl size engellemesinden sonra 2018 yılında sizi kimse tutamayacak. Ani programlar yapacaksınız günlük hayatınız da bu yıl rutine pek yer yok. Finans konusunda da kendinizi toparlayacağınız bir yıl. Bu yıl seyahatler ve kısa tatiller sizinle beraber. Eh 3 yılın acısını çıkarın.

Oğlak burcu ve yükselen oğlak burçları; Sorumluluk alacakları bir yıl olacak oğlakların. Çocuk sorumluluğu olabilir, hayat planlarınızı değiştireceğiniz sorumluluklar gündeminizi pek boş bırakmayacak. Finans konusunda tutulmalar size etkileyecek özellikle yaz aylarında ki harcamalarınıza dikkat etmelisiniz. Saturn sizin burcunuza geldi ve artık sabrı sorumluluğu deneyimleyeceksiniz.

Kova burç ları ve yükselen kovalar; Korkularınızla yüzleşeceğiniz bir yıl olacak. Bilinç altı konularınız artık kaderiniz olarak yaşamınıza katılacak. Ani ev ve/veya şehir değişimi yapacak olan kovalar her konu da ki inançlarını bir gözden geçirecekler. Kendinize çok dönüp ilişkinizi ihmal etmeyin.

Balık burç ları veya yükselen balıklar; Sosyal ortamınız ve arkadaş çevreniz de değişimler olacak. İletişim ve düşünce tarzınız da değişmeler olacak. Fakat tutulmalar sizin sağlık evlerinizi etkiliyor. Sağlığınıza ve olabilecek kazalara karşı özellikle bu yaz dikkatli olmanızda fayda var

2018 Yılına genel bakış.  

Değişim dönüşümlerin olacağı, sorumluluklarımızın artacağı ve sabrı öğreneceğimiz bir yıla başlıyoruz. Yıl ortalarında hayatımız da işlerimizle alakalı, finansımızla ilgili ve ilişkilerimizi de kapsayacak engeller, zorlanmalar, sınırlamalar yaşayacağız. Özellikle Haziran – Eylül arası neredeyse bütün gezegenlerin geri harekette olması hayatımız da gözden geçirmemiz gerekecek. Bu aylarda yeni bir şeylere başlamaktansa elimizdekileri değerlendireceğimiz zaman olarak kullanırsak faydasını görürüz. Finans değerlerimiz de değişim dönüşüm göstereceği için özellikle Eylül 2018 de belirsizlikler yaşayabiliriz.

Ülkemiz için de bu yıl ekonomik olarak büyük değişimler yaşanacağını ve dış ilişkilerle olan durumlarımız hakkında iyileşmeler olacağını söyleyebilirim.

Haziran – Ağustos arasında yabancı ülkelerle finans bağlantımız, sorunlar yaşayabiliriz. Yaz ayları ülkemiz için oldukça riskli aylar. Serbest piyasanın dengeleri bozulabilir.

Astrolog Tuğba Khan