2020 Burç Yorumları ve Beklentileri – Tuğba Khan

YENİLENME ZAMANI 2020!

Yorucu 2019 yılını geri bırakıyoruz. İnanın bazen bu yıl bitmeyecek mi diye düşünmeye başlamıştım ama neyse ki acısıyla, tatlısıyla 2019 yılını bitirdik. 2020 yılına merhaba diyoruz! Evet, zaman çok hızlı geçiyor. Ve bu yılda karşılayacağımız önemli gezegen hareketlerinin yanı sıra önemli tutulmalara da ev sahipliği yapacağız.

2020 yılında tam 6 tutulmamız olacak. İlki yıla girer girmez yaşayacağımız ay tutulması ile yeni seneye başlıyoruz. Tam dört ay tutulması ve iki güneş tutulması olacak. Bu tutulmalar joker kartı gibidir. Bize fırsatlar şanslar getirebileceği gibi bazen de olumsuzluklarda getirebilir. Ay tutulmalarının etkisi bir olay olur ve biz o olaya sadece duygusal ve psikolojik reaksiyon gösteririz. Seviniriz, üzülürüz ama aksiyon alamayız. Güneş tutulması ise, bir durum karşısında harekete geçeriz ve aksiyonu alan biz oluruz. Gider, yapar ve gerçekleştiririz. Demek oluyor ki 2020 yılında dört konu bizim duygu ve psikolojimizi çok etkilerken bu etkiler bizi iki önemli konuda hareket etmemize sebep olacaktır.

2020 Tutulmalar

10.Ocak.2020 Ay tutulması Yengeç burcunda gerçekleşecek. Bu tutulmanın etkileri önemli kararlar almamıza ve/veya başkalarının aldığı kararların sizin hayatınızı değiştirmesine sebep olacaktır.

5.Haziran.2020 Ay tutulması, yay burcunda gerçekleşecek. Bu tutulmanın etkisi ilişkiler ve parasal konularda önem taşıyacaktır.

21.Haziran.2020 Güneş tutulması yengeç burcunda gerçekleşecek. Geçmişte kalan birçok konuyla yüzleşme zamanı…

7.Temmuz.2020 Ay tutulması oğlak burcunda gerçekleşecek. Haziran ayında kalkan tozları süpürme zamanı. Burada bir şeylerin net olarak tamamlanması gerekiyor. Aksi halde bu konularla 7 yıl sonra daha da sert etkiler altında uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

30.Kasım.2020 ay tutulması ikizler burcunda gerçekleşecek. İlişkiler, finans alanında ummadığınız, beklemediğiniz konularla yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz.

14.Aralık.2020 yılın son tutulması güneş tutulması olacak. Yay burcunda gerçekleşecek olan bu son tutulma, belirsiz olan konulardan sıyrılıp harekete geçmemizi sağlayacaktır.

YILIN EN ŞANSLI BURÇLARI; OĞLAK, BAŞAK, BOĞA

YILIN EN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ NELER OLACAK?

2020 yılının en majör gezegen hareketi Satürn’den gelecek. 22.Mart.2020’de Satürn Kova burcuna geçiş yapacak! Satürn, astrolojinin en büyük öğretmenidir. Bizleri zorlar, sınar, engeller, kısıtlar ama o alanda bize bir şeyler öğretir. Satürn bulunacağı en güçlü konuma gelecek. Yaklaşık 3 yıl bu burçta kalacak olan Satürn son kez oğlak burcuna geri dönüş yapacak ve bir daha 27 sene boyunca oğlak burcuna gelmeyecek.

Bir başka önemli olay ise, Plüto-Satürn kavuşumu olacak! Bu gezegenlerin kavuşumu devrimler yaratacak nitelikte olacak diyebiliriz. İki sert gezegenin hayatımızda önemli konular değiştirmek için bizleri hizaya sokacağa benziyor. Bu kavuşumlardan biri Ocak 2020’de gerçekleşecek ve bir diğer ise Satürn retrosunda olacaktır. Pluto gezegeni, değişimlerin ve dönüşümlerin gezegenidir. Bir diğeri ise, gelenekselliği temsil eden gezegen Satürn’dür. Demek oluyor ki, hayatımızda değişim olması gereken alanlar kökten değişecek ve bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Daha önceki kavuşumlarını 1982 yılında yaşandı. Besbelli ki bu tarihte önemli olaylara imza atacağız.

Son olarak gezegen geri hareketlerinden de bahsedip daha sonra burçlara bakacağız.

Hemen hemen bütün gezegenler bu yıl geri harekette bulunacaklar. Venüs ve Mars iki yılda bir geri harekette bulunurlar. Ama diğer gezegenlerin her yıl yaptıkları düzenli geri hareketleri mevcuttur. Merkür desek zaten yılda en az 3 kere geri hareketini yapıyor ve 2020 yılında da 3 kere geri hareket yapacaktır. 2020 yılının gezegen geri hareket tarihlerine bakacak olursak eğer;

Merkür Geri hareket tarihleri;

17.Şubat.2020 Balık burcunda

18.Haziran.2020 Yengeç burcunda

14.Ekim.2020 Akrep burcunda geri hareketlerini yapacak.

Daha sonra sırasıyla gezegen geri hareketleri;

Plüto geri hareketi; 25.Nisan.2020 Oğlak burcu

Satürn geri hareketi; 11.Mayıs.2020 Kova burcu

Venüs geri hareketi; 13.Mayıs.2020 İkizler burcu

Jüpiter geri hareketi; 14.5.2020 Oğlak burcu

Neptün geri hareketi; 23.Haziran.2020 Balık burcu

Uranüs geri hareketi; 15.Ağustos.2020 Boğa burcu

Mars geri hareketi; 10.Eylül.2020 Koç burcu

Gezegenlerin geri hareketleri bizlere geçmişte yarım kalan, tamamlayamadığımız ama aslında tamamlamamız gereken konuları geri getirir. Eğer bunları tamamlarsak zorlanmamız daha az olacaktır. Lakin, tamamlamak istemezsek o zaman biraz can yakabilirler. Gezegen geri hareketleriyle ilgili detaylı yazılar ve burçlara göre yorumları, gezegen geri hareket tarihlerinde www.istandist.com web sitemizden takip edebilirsiniz.

Sırasıyla burçlara bakalım neler getirecek!

Koç burçları ve/veya yükselen koçlar:2020 yılı umutlarınızın, plan ve programlarınızın değişimi ile başlıyor. Kariyer hayatınızda bir şeyleri değiştirmeniz için son bir şansınız olacak. Burada köklü değişimler yapmanız için özellikle Mayıs aylarında karşılaşacağınız bir takım konular, olaylar sizin planlarınızı değişmesine neden olacaktır. Aslında 2020 yılı size gerçekten gitmeniz gereken hedeflerinize götürecektir. Yaz aylarına kadar ev, iş yaşamınızı etkileyecek olan tutulmalar sonrasında eğitim, uzun seyahatler, hayata bakış açınızı etkileyecek tutulmalar yaşayacaksınız. 2020 yılında direnmeyi ve kontrolü bırakıp gelecek olan etkilere kendinizi hazırlamanızı öneririm.

Boğa burçları ve/veya yükselen boğalar:2020 yılı size kariyer hayatınızda başarılar vadedecek. Fakat Mayıs ayında sonra gözden geçirmeniz gereken bir takım konular olabilir. Yeni iş, iş değişimi, kariyer de başarı sizlerle. Aynı zamanda yurtdışı konuları olsun hukuksal mevzular olsun tamamlanması gereken konular oldukça dikkat çekici olacaktır. Uranüs gezegeni zaten hayatınızı değiştiriyor bir de yaz aylarında ki tutulmalar bunu iyice tetikleyecektir. Parasal hareketlenmeleriniz, eşten ortaklıktan kazançlarınız artabilir. Tutulmalar genel olarak uluslararası konulara dikkat çeker halde olacaktır. Değişime direnmeyin ve bırakın hayatın sizi götürmesi gereken yere izin verin.

İkizler burcu ve/veya yükselen ikizler: 2020 yılı özellikle tutulmalarla hayatınız oldukça renklenecek. Evlilik, ortaklık konuları bu yıl sizler için dikkat çekici hal alacak. Tutulmalar sizin hayat yolunuz, planlarınız, programlarınızın değişimine yardımcı olacaktır. Satürn, size eğitim-öğretim, hayatınızın bakış açısı, hukuksal konularda önemli faydalar sağlayacaktır. Yurtdışıyla alakalı konularda Satürn ile beraber gündeminize gelebilir. Bu yılın sizin açınızdan en önemli olaylarından biri sabrı öğrenmiş olmanız olacaktır. Kazanımlar, eşten gelen kazanımlardan yana değişimler içerisinde olacaksınız. Evli olan İkizler burçları ise evliliklerinde önemli testlerden geçebilirsiniz. Bu testi verdiğinizde (tabi sabırla olacak bir testten bahsediyorum) sonrasında daha da sıkı sıkıya bağlanacaksınız. Önemli dönüşümler sizleri bekliyor. Kelebek misali…

Yengeç burçları ve/veya yükselen yengeçler: 2020 yılı, geçtiğimiz yılların acısını çıkartacak cinsten geliyor sizlere… Oldukça zorlandınız artık son virajdasınız. İkili ilişkiler, evlilik, ortaklık gibi alanlarda tamamlanması gereken konular yaz aylarında neticeye ulaşacaktır. Bu yıl kazanımlar konusunda oldukça şanslı olacaksınız. Başkalarından gelen destekler, ortaklıktan kazanımlarda artışlar söz konusu. Aslına bakarsanız kendinizi yenileme dönemine giriyorsunuz. Kabuğunuzdan çıkma zamanı. Yaz aylarında gerçekleşecek tutulmalar sizi önce ikili ilişkilerde etkileyecek sonra hemen ardından da iş koşulları olarak etkisini gösterecektir. Ama bu süreçte de sağlığını pek ihmal etmeye gelmez bilginiz olsun. İkili ilişkilerinizin değişimi ile beraber kendi içinizde bir takım konuları keşfetme zamanı bulacaksınız. Bu yılı iyi değerlendirmenizi öneririm.

Aslan burçları ve/veya yükselen aslanlar: 2020 yılı, ikili ilişkiler açısından oldukça önemli bir yıl olacak. Ortaklık ve evlilik konuları hayatınızı değiştirebilir. Satürn, sizin evlilik ve ortaklık alanlarında fırsatlar ve şanslar sunmaya hazırlanıyor. Ama öncesinde son bir kez daha testten geçeceksiniz. Günlük sorumluluklarınızla, iş hayatınızla alakalı değiştirmeniz gerekenleri Mayıs ayı itibaren değişime zorlayacaktır. Bilin ki bu zorlanmanın sonu sizin için çok iyi sonuçlar doğuracaktır. 2020 yılı tutulmaları yaz aylarında ikili ilişkilerde sizi önemli testlerden geçirecektir. Bitmiş ilişkiler bu dönemde geri gelmesi çok olası. Günlük rutininizi değiştirmeni ve ilişkilerinizi yolunuza koymanız için Eylül 2020’ye kadar vaktiniz olacak. Son olarak, 2020 sizin için kariyer alanınızda değişimler vadediyor.

Başak burçları ve/veya yükselen başaklar: 2020 yılı, enerjisini iş yaşamınızda, günlük rutininizin hareketliliği ile kendisini gösterecek. Mayıs aylarında son olarak hayat zevkleriniz, çocuklarınızın sorumluluklar, aşk alanınızdaki kısıtlanmalar olarak bir testten geçebilirsiniz. Bu alanda sorumluluklarınızın son kez farkına varmanız, öğrenmeniz gereken konuları tamamlamanız gerekiyor. Çocuk sahibi olmak, aşk hayatınızdaki sorumluluklarınızın farkına varmak, hayat enerjinizin, yaşamdan aldığınız zevklerin değişimi ile Eylül ayından sonra bu gelişimle beraber iş koşullarına başlayacaksınız. 2020 tutulması sizi, ev- iş alanlarında etkileyecektir. Ev değişimi, alma-satma yapabilirsiniz. Ayrıca yıl ortasından sonra kariyerinizde büyük ilerleme sizi bekliyor.

Terazi burçları ve/veya yükselen teraziler: 2020 yılıyla berber Satürn’ün kova burcuna geçişi size çocuk, eğlence, hobilerde yenilikler getirecektir. Aşk hayatınızda önemli ilerlemeler yaşayabilirsiniz. Ama öncesinde ev hayatınızdaki, yaşam alanınızdaki sorumlulukları son kez gözden geçirme zamanınız olacaktır. Yaşadığınız yer ile alakalı köklü değişim yapabilirsiniz. Tutulmalar sizi, yurtdışı alanlarında etkileyecek. Yurtdışında yaşam ve/veya çalışma söz konusu olabilir. Günlük hayatınızdaki belirsizlikler artık şekillenmeye başlayacak ve harekete geçeceğiniz bir yıl olacak. Mayıs aylarında alacağınız kararlar, eğitimler bir sonraki adımınızı kolaylaştıracaktır. Bu yıl hedef odaklı olacaksınız.

Akrep burçları ve/veya yükselen akrepler: 2020 yılı, ev ve yaşam alanınızla ilgili olacak. Yaşam alanını değiştirebilirsiniz, başka ülkeye gidebilirsiniz veya başka yerdeyseniz kendi yaşam alanınıza tekrar geri dönebilirsiniz. Aile ile alakalı sorumluluklar, yatırım yapma, ev alma konuları yeni senenizi oldukça meşgul edecektir. Fakat Mayıs ayında son kez kararlarınızı gözden geçirmek için karşınıza fırsatlar çıkacak. Burada son karar için emin olmalısınız çünkü vereceğiniz karar uzun süre hayatınızda olacak bir konu. Tutulmalar, finans, miras, hakkedişler, tazminat, kazançlar olarak etkisini gösterecek. Özellikle yaz aylarında gerçekleşecek tutulmalar parasal konularınız hareketlenecektir. İyi düşünüp karar almanızda fayda var. Son olarak, Uranüs gezegeni sizin evlilik, ortaklık ve ikili ilişkiler alanından geçmekte. Evli olan akrepler evlilikleriyle alakalı özgürleşmek, şartların değişimini değiştirmek isteyeceksiniz. Bekar olanlar ise, aniden evlilik kararı alabilirler.

Yay burçlar ve/veya yükselen yaylar: 2020 yılı size, kardeşler, iletişim ve kararlar alanınızda önceliğinizin yoğun olacağı bir yıl geliyor. Kısa seyahatlerin yoğunluğu gününü oldukça meşgul tutabilir. Ayrıca para kazanma, para harcama konularında önemli kısıtlamalardan ve testlerden geçtiniz. Mayıs ayında son bir testiniz daha olacak. Paranın değerini öğrenip öğrenmediğiniz son kez sorgulanacak. Burada elinizdekilerin değerini öğrenmeniz için önemli bir süreç olacaktır. Ayrıca, güveninizle alakalı son kere gözden geçirmeniz gereken durumlarla karşılıklı geleceksiniz. Tutulmalar, planlarınız ve programlarınızla alakalı önemli gelişimler getirecektir. Ortaklık ve evlilikle ilgili yıl ortasından sonra önemli kararlar alabilirsiniz.

Oğlak burçları ve/veya yükselen oğlaklar:Son 3 yıldır yoruldunuz, daraldınız, kısıtlandınız… 2020 size artık hediyesini sunmaya hazırlanıyor. Ama öncesinde Mayıs ayında son kez burcunuza gelecek olan Satürn sizin hayattan beklentileriniz, planlarınız, programlarınızı son kontrolünü sağlatacak. Ve artık sizin için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kazanç kapılarınız aralanıyor. Tutulmalar ortaklık, evlilik ve ikili ilişkilerden sizi bir takım konular getirecektir. Fakat gerçekten ne istediğinizi bilmelisiniz çünkü bu enerji sizin hayatınızda uzun uzun zamanlar kalacak olan bir enerji olacak. Yıl ortasında iş hayatınızla alakalı yapılanmaya gireceksiniz. Bu süreçte sağlığınızı ihmal etmeyin. Sabrınızın sonu selamet olmaya hazırlanıyor.

Kova burçları ve/veya yükselen kovalar: 2020 yılı size sorumluluklarıyla geliyor. Hayatınızın bir çok alanında yeni yeni sorumluluklar alacaksınız. İş, evlilik, aşk, çocuk vb.. Uzun zamandır kendinize dönüktünüz ve içsel dönüşümüzü tamamlamak üzeresiniz. Mayıs ayı itibaren son kontrolleri yapacaksınız. Eylül 2020 sizi iyice harekete geçiren enerjilerle saracak. Tutulmalar sizi aşk, sosyal hayatınız ve arkadaş çevrenizde etkisini gösterecek. Yeni kalabalık gruplara girebilirsiniz. Fakat, Ekim-Kasım aylarında kadınlardan yana şansınız pek olmayabilir. Bu yıl özgürlük ihtiyacınızı yoğun hissedeceğiniz bir yıl olacak. Uzun zamandır içinizde biriktirdiğiniz enerjiler size yaratıcılık olarak geri dönecektir.

Balık burçları ve/veya yükselen balıklar: 2020 yılı bir dönemi sizin için tamamlatıyor. Yeni döngüye başlamadan evvel içsel dönüşümler yaşayıp kendinizi yenileyeceğiniz bir süreç başlıyor. Uzun zamandır arkadaş ve sosyal ortamından testten geçtiniz, kısıtlandınız, yoruldunuz. Şimdi kendinizi yenileme zamanı. İzole olup içinizdeki enerjileri keşfedeceksiniz. Tutulmalar, özellikle iş, aile ve ev yaşamınız üzerinde oldukça etkili olacaktır. Gizli alanlarda, kapalı yerlerde çalışabilirsiniz. Düşünce yapınız ve karar mekanizmanız değişim altında olduğundan 2020 yılında ani kararlar alabilirsiniz. Mayıs aylarında umutlarınızı, hayallerinizi gözden geçirmek için size son bir şans verilecek. Ama bilmelisiniz ki istediğiniz her ne ise onun enerjisi uzun yıllar hayatınızda olacaktır.