Nelipide Gurme Pideye Sınıf Atlatıyor

nelipide gurme

Alışılmışın dışındaki konseptiyle pideyi, tüm dünyanın beğenisine sunmak için Ordu’dan yola çıkan Nelipide Gurme, sıra dışı lezzetini ve farklı ‘pidecilik’ anlayışını Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına taşımayı hedefliyor.

Türkiye’de pideyi belirli bir lezzet standardına getirmek ve markalaşmasını sağlamak; ayrıca pideyi kahvaltı dahil, günlük öğünlerin vazgeçilmezi haline getirmek için yola çıkan Nelipide Gurme, Ordu’da Güzelyalı, Durugöl ve Çarşı’da; İstanbul’da ise Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü’ndeki toplam 5 şubesiyle müşterilerine hizmet veren Nelipide Gurme, yüzde yüz mutlu misafir prensibini benimsiyor.

Pide sınıf atlıyor!

Bulunduğu lokasyonda en iyi pideyi, en iyi servisle sunmayı misyon edinen Nelipide Gurme, Karadeniz’in doğal ortamında yetişmiş ürünlerini seçerek, Ordu’daki 4000 m² kapalı alanda kurulu olan fabrikasından restoranlarına gönderiyor. Böylece Nelipide Gurme tüm şubelerinde bir ‘lezzet standardı’ sağlayarak Ordu’daki lezzeti birebir İstanbul’a taşıyor. Nelipide Gurme’nin Ordu’dan tedarik edilen malzemeleriyle hazırlanan pideler, yemekler ve kahvaltı seçenekleri usta eller tarafından misafirlere sunuluyor.

Kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…

Hafta sonlarının vazgeçilmezi olan kahvaltıları Ordu’nun birbirinden lezzetli tatlarıyla taçlandıran Nelipide Gurme, modern dekorasyonu ve kendine özgü konseptiyle konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Nelipide’nin ancak Ordu köylerinde bulabileceğiniz eşsiz kahvaltı sofrasında; Ordu’dan özel olarak gelen ürünler, yine yaylalara has özel tereyağlı kuzine ekmeği, sadece yumurtanın sarısından yapılan menemen, peynir eritmesi ve turşu kavurması gibi özel lezzetler yer alıyor.

Karadeniz’in doğal ortamında yetişmiş ürünlerin ahengiyle ortaya çıkan Nelipide Gurme Ordu Köy Kahvaltısı, Ordu’nun lezzet masalını İstanbullularla buluşturuyor.

Aktaş, bu milli lezzeti tüm dünyaya tattırmayı hedefliyor.

Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, restorancılık alanında hizmet verdiği Nelipide markasıyla ayrıca Türkiye’de ilk kez dondurulmuş pideyi de market zincirlerine, kantin ve otellere taşıdı. Aktaşlar Lezzetler Grubu; Aktaşlar, Nelipide ve Pidemiss markalarıyla büyümesini sürdürülebilir kılma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aktaşlar 2017 sonu itibari ile aylık 250 ton yıllık yaklaşık 2 milyon 500 bin adet pide ürettiklerinin altını çizdi.

Aktaş: Misafirlerimizi Ordu’daymış gibi hissettiriyoruz.

Türkiye’de 10 milyar liralık ciroya ulaşan pide sektörünün, 2017 yılı sonunda büyüme rekoru kıracağını belirten Aktaşlar Lezzet Grubu Başkanı Tamer Aktaş, “Günümüzde hızla büyüyen pide sektörü, kurumsallaşan markalarla daha çok ivme kazandı. Biz de Aktaşlar olarak sürdürülebilir restorancılık adına markamıza büyük bir yatırım yaptık. Konsept ve mimari üzerine çalışmalarımız oldukça uzun sürdü ve 2013 yılında tüm bu çalışmalarımız meyvesini verdi. Nelipide Gurme olarak Türkiye pide sektörüne yeni bir bakış açısı getirdiğimize inanıyoruz. Menülerimizde kullandığımız tüm malzemelerimizi bizzat Ordu’dan ve yöresinden taze olarak temin ediyor, İstanbul’daki restoranlarımızda da misafirlerimizi Ordu’daymış gibi hissettiriyoruz.” dedi.

Yeni yatırım Pideor

Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Fast food sektörüne de yeni yatırımımız Pideor ile girmiş bulunuyoruz. Türk damak tadına uygun olması ve fast food anlayışına benzerliği nedeniyle pide son dönemce gittikçe popülerleşiyor. Bunu gören markalarda Türkiye genelinde franchise vererek şubeleşiyor. Maliyeti düşük Türk pidesi, henüz dünyaya açılmadı. Bu nedenle Pideor çıkış noktasını Ordu pidesini tüm dünyanın tatması olarak tanımlıyoruz. Bu güne kadar pide sektörü içerisinde sağlanamamış olan ürün, hizmet ve kalite standardını sektördeki 36 yıllık tecrübemiz ile Pideor sistemi için oluşturduk. Dolayısı ile franchise’larda sektör tecrübesi gibi bir kriter aramıyoruz çünkü Pideor sisteminde insan faktörünün değiştirebileceği bütün olumsuz prosesleri ortadan kaldırdık. Franchise yatırımcılarımızın; hizmet sektöründe çalışmayı sevmesi, açılacak olan restoranın başında durması ve insan ilişkilerini iyi yönetebilmesi yeterli” diye belirtiyor.

Pideor markasıyla Fast-food sektörüne hızlı bir giriş yapan Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş’ın bu yolda hedefi oldukça büyük. Yoğun fizibilite çalışmalarından sonra Pideor’un ilk şubesini İstanbul Beşiktaş’ta açan markanın, 2018’in ilk 6 ayında 25 şube açma hedefi bulunuyor. Toplamda 400 şube açma hedefi olan marka, yurt dışında da şube açma hedefiyle yol haritasını şimdiden çizmiş durumda.