Sportup 2018 Başlıyor

sportup

Günümüzde daha hızlı, daha güçlü ve daha yüksek gibi hedeflere ulaşabilmek için teknolojiye erişim olmazsa olmaz bir ihtiyaç.

Teknolojinin girdiği ve dönüştürdüğü sadece elit sporcu performansı değil. Diğer yandan tüketiciler için de daha eğlenceli, daha sosyal ve daha zengin deneyimler için teknoloji hızla hayatımıza giriyor. Taraftarların sporu deneyimleme biçimleri ve tercihleri, yayıncılık, iletişim, sağlık ve yönetim sistemleri de dahil olmak üzere her alanda teknolojik gelişim bir zorunluluk. Her alanda rekabette ayakta kalabilmenin önemli bir şartı.

Sporun teknoloji ile buluştuğu önde gelen alanları şu başlıklar altında özetleyebiliriz:

> Büyük Veri ve Analiz

> Antrenman, Performans ve Sporcu Sağlığı

> Taraftar ve Katılımcı Deneyimi

> Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama

> Medya, Yayıncılık ve Reklamcılık

> Biletleme ve Online Satış

> Dijital Medya

> E-spor ve Gaming

> Bahis ve şans oyunları

> Akıllı Spor Tesisleri ve Şehirler

> Giyilebilir Teknolojiler ve Akıllı Ekipmanlar

> Artırılmış ve Sanal Gerçeklik

> Yeni Spor Branşları ve Etkinlik Formatları

> Giyim ve Lisanslı Ürünler

> Yönetim Sistemleri (Kulüp, Lig, Federasyon vb.)

> Drone ve Robot Ligleri

Dünyada tüm bu alanlarda spor pazarını değiştiren gelişmeler, fikirler, projeler ve girişimler ile her gün karşılaşıyoruz. Dünyanın en büyük startup veri tabanı Angellist’te kayıtlı 6.014 adet spor alanında faaliyet gösteren startup bulunuyor. Bunların yaklaşık 1.000 tanesi son bir yıl içerisinde hayata geçti. Ortalama değeri $3,9m olan spor startuplarının toplam piyasa değeri $22,7 milyar. 1042 yatırımcı bu alana yatırım yaparken çalışan başına ortalama kazanç senelik $75.000 seviyesinde. 662 iş ilanı var. (T: 25 Nisan 2018). eSport startuplarının sayısı ise 427, ortalama pazar değerlemeleri $5.4m, toplam yatırımcı sayısı 556 ve 132 iş ilanı verilmiş durumda.

Ülkemizde de spor alanında yenilikçi projeler olsa da başarı hikayesi olarak anlatabileceğimiz girişim sayısı sınırlı. Sporda teknoloji alanında ise sadece tüketici konumundayız. Türkiye’de tüketicilerin belki de en çok ilgilendikleri ve harcama yaptıkları iki alanı ve birbirinden farklı yeteneklerini bir araya getirmek istiyoruz. Bu sayede hızlı büyüyen ve rekabetçi bir ekosistem oluşturarak hem sportif başarı hem de ekonomik ilerleme anlamında yol kat edebiliriz.

 

SPORUN GELECEĞİ SPORTUP 2018’DE KONUŞULACAK

 Sporu ileriye taşıyacak, ufuk açıcı fikirler, projeler ve girişimlerin buluştuğu Sportup Konferansı, ikinci yılında 23 Mayıs Çarşamba günü Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul, Maslak’ta düzenlenecek. Yerli ve yabancı konuk ve konuşmacıların katılacağı etkinlik bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da katkılarıyla daha geniş bir etkiye ulaşacak.

Sporda yaşanan dijital dönüşümü takip etmeyi ve bu alandaki iş fırsatlarını aktif kullanmayı amaçlayan girişimciler, yatırımcılar, marka yöneticileri, sporcular, kulüp ve federasyon temsilcileri bu konferansta yerlerini alacak.

Sportup, sporda yenilikleri takip etmek ve hayata geçirmek isteyen herkesin olması gereken, sporda geçmişe değil geleceğe dair hikayelerin anlatıldığı tek etkinlik. Gün boyunca Türkiye ve Avrupa’dan uzman konuşmacılar ile spor, pazarlama ve startup dünyası bir araya gelerek bu alandaki iş ve proje fırsatlarını tartışacak.

Konferans’ta öne çıkan başlıklar;

– Avrupa spor inovasyon ve startup ekosistemi

– Spor ve medyada dijital spor iletişimi

– Spor pazarlaması ve sponsorluklarda yenilikçi yaklaşımlar

– Sporda veri kullanımı ve analizi

– Spor yönetiminde dijital dönüşümün etkileri

– Bir girişimcilik ve yatırım alanı olarak spor endüstrisinde fırsatlar

– Spor startuplarının yatırımcı sunumları

 

Sportup ile sporun geleceğinde sen de yerini al

#techwithgoals