Top 10 Ağustos Festivalleri

Top 10 Ağustos Festivalleri

Top 10 Ağustos Festivalleri

TRAKYA MÜZİK FESTİVALİ

3/4/5 Ağustos tarihlerinde Erikli Plajı’nda gerçekleştirilecek olan Trakya Müzik Festivali’nde sahne alacak olan sanatçı kadrosu belli olmaya başladı. Trakya Müzik Festivali kapsamında Kenan Doğulu, Duman, Teoman, Haluk Levent, Manga, Manuş Baba, Yeni Türkü, Moğollar, Ceylan Ertem, Cem Adrian, Halil Sezai, Adamlar, Son Feci Bisiklet, Can Kazaz, Oğuzhan Uğur ve İkiye On Kala şu an sahne alması kesinleşen isimler oldu. “Deniz, kum, güneş ve birbirinden güzel konserlerle Erikli’nin en güzel günlerinin tadını çıkarmaya, doyasıya eğlenceye ve unutulmaz anlara hazır mısınız? Trakya fest, Edirne Müzik Festivali, Edirne Kültür ve Sanat Festivali gibi birçok festivale imza atan Aziz Gül Organizasyon bu yaz da siz müzikseverleri Erikli sahilinde sınırsız eğlenceye davet ediyor.

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ

Birbirinden başarılı dört yılı geride bırakan festival her yıl büyüyerek ve güçlenerek Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük yerli müzik festivali halini aldı. Türk rock müziğinin geçit töreni olan Zeytinli Rock Festivali, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan yeni festivallere ilham olurken, bir taraftan da ülkemizde kamplı festival kültürünün yerleşmesi ve gelişmesini de sağladı. Geçtiğimiz yıl 5 gün boyunca 75’den fazla sanatçıyı ve 200.000’den fazla müzikseveri buluşturarak, Türkiye müzik festivali tarihine damga vuran Zeytinli Rock Festivali, 2018 yılında da efsane bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Festival 29-30-31 Ağustos- 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Edremit Akçay Sahili’nde gerçekleşecek ve sektörün en önemli rock sanatçı ve gruplarına ev sahipliği yapacak.

BURNING MAN FESTİVALİ

Dünyadaki en çılgın etkinlikler arasında bulunan festival; dünyanın farklı köşelerinden en çılgın sanatçıları ve devrimcileri bir araya getiriyor. Festival, Black Rock Desert, Nevada’da düzenleniyor. Katılımcılar yedi gün boyunca çöl şartlarına direnip, kendi duvarlarını yıkıyorlar. Özgürleşip, son olarak da insan bedeni ve onun kalıplarını temsil eden Tahta Adamı yakarak festivali sonlandırılıyor. Her sene festivalde; 7 çağ, eriyen dünya, inancın ötesi, bilinç, umut ve korku, Amerikan Rüyası gibi temalar seçiliyor. Katılımcılar “playa” adı verilen kampın ortasındaki yerde; festival için hazırladıkları teması önceden belirlenmiş çalışmalarını sergiliyorlar. Festival bir dışavurum platformu haline geliyor ve bu platformda kendine güven ve kendini gösterme sonucu ortaya çıkan sanat eserleri ve gösterileri sergileniyor. Katılımcılar en içten dans, şarkı ve müzik performanslarını sergiliyorlar. Eğlence, özgürlük ve sanatın bir araya geldiği festival; her yıl renkli görüntülere sahne oluyor.

SZIGET FESTIVAL

8-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Macaristan’ın en büyük ve Avrupa’nın da seçkin müzik festivallerinden Sziget’te Türkiye’den Ezhel ve Baba Zula da sahne alacak. Bu yıl içerisinde büyük bir çıkış yakalayan Ezhel, festivalin dördüncü gününde 12 Ağustos’ta ‘Europe’ sahnesinde sahne alacak. Öte yandan Psikedelik Avant-garde müziğin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Baba Zula da ‘World Stage’de 14 Ağustos’ta sahne alacak. Dolu dolu geçecek festivalin sahnesinde Arctic Monkeys, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, King Gizzard & The Lizard Wizard, Asaf Avidan, Cigarettes After Sex, MØ gibi isimler yer alacak.

AKUSTİK MÜZİK FESTİVALİ

4 Ağustosta Bodrum’da yapılacak olan Türkiye’nin ilk akustik müzik festivali Unplugged Music Festival’ın arkasında, müzikseverlerin yakından tanıdığı bir isim var: maNga’nın solisti Ferman Akgül! İlk kez bu yıl gerçekleşecek festival kapsamında, gün boyunca deniz aktiviteleri, workshop’lar, eğlenceli yarışmalar ve Türkiye’nin en iyi sokak müzisyenleri eşliğinde bir plaj partisi düzenlenecek. Gün batımına doğru özel tasarlanmış sahnede yerini alacak maNga, Gökhan Türkmen, Kalben, Bora Uzer ve Hey! Douglas ise en iyi hitlerinin akustik düzenlemelerini, gitar, piyano ve dalga sesleri eşliğinde seslendirecek. Üç bin kişi kapasiteli festivalin kapanışı da, yıldızların altında gerçekleşecek After Chill Party ile gerçekleşecek.

KRISHNA JANMASTAMI

Hindistan’ın en önemli dini bayramlarından birisi olarak kabul edilen Krishna Janmastami, tanrı Krishna’nın doğum gününün (14 Ağustos) kutlanmasıdır. Hindistan’ın kadim yazınlarında “Tanrının Kendisi” olarak tanımlanan Krishna’nın yeryüzünde belirişinin anısına kutlanır. Tüm dünyada yaklaşık bir milyar insanın kutladığı bu kutsal günün Vaişnava tapınaklarının olduğu yerlerdeki kutlamaları günün ilk ışıklarından önce başlar ve gece yarısına Krishna’nın tam beliriş yıldönümü anına kadar tüm gün sürer. Etkinlikler, kirtan denilen topluca Vedik mantraların ve ezgilerin söylenmesini ve de meditasyon biçimi olan japayı kapsar. Ziyafetler hazırlanır, tiyatro oyunları ve danslar sergilenir. Krishna deitileri giydirilip süslenir, çok sayıda çiçekten taç hazırlanır ve bir yandan tapınağın dekorasyonu yapılır. Tütsüler yakılır, yazınlar okunur ve genç, hasta ve yaşlılar dışında herkes tüm gün oruç tutar.

NOTTING HILL KARNAVALI

1950’lerde ırkçılığın yoğun olduğu dönemde, ayrımcılığa karşı olan bir grup tarafından başlatılan Notting Hill karnavalı özde kaynaşmayı ve sosyalleşmeyi hedef alarak büyümüş olan bir avrupa etkinliği. İlk kez 1964 yılında gerçekleşmiş olan bu etkinlik Avrupa’nın en büyük sokak karnavalı olarak kutlanıyor. Afrika, Latin Amerika, Jamaika vb. müziklerin ağırlıkta olduğu karnavalda, geleneksel kıyafetler etkinliğin en fazla izlenme sebeplerinden biri oluyor. Dans, eğlence, kaynaşma derken binlerce insan sokaklarda dans ediyor, içiyor ve gönlünce eğleniyor. Her yıl binlerce insan bu renkli görüntülere ortak olmak amacıyla başkente akın ediyor.

EKİN BAYRAMI

Hindistan’ın güneyindeki Kerala Eyaleti’nin en büyük bayramlarından biri olarak kabul edilen “Ekin Bayramı” (Onam Festival), kast ve inançları ne olursa olsun on binlerce insan tarafından kutlanmaktadır. Bayramın en önemli günü “Thiru Onam” olarak bilinir ve 2012 yılında 29 Ağustos tarihine denk düşmektedir. Atham olarak adlandırılan ve Onam’dan 10 gün önceye denk gelen günde ritüeller başlar. İnsanlar güzel bir banyonun ardından evlerinin avlularını “Pookalam” adı verilen çiçek desenleri ile süslerler. Bu çiçekler 10 gün boyunca yerlerinde kalır ve farklı organizasyonlar tarafından bu konuda çeşitli yarışmalar düzenlenir. Onam’da yerel mutfakların eşsiz lezzetleri de sergilenir. En güzel kıyafetlerin giyildiği bayram boyunca ünlü yılan teknesi yarışlarından yerel danslara kadar çok sayıda etkinlik düzenlenir.

DOMUZ FESTİVALİ

1975 yılından bu yana hey yıl agustos ayında Fransa’nın Haute Pyrness Bölgesi’nin Trie Sur Baïse kasabasında kutlanan festivalde, yüzlerce insan domuz taklidi yaparak ve yarışmalara katılarak çılgınca eğleniyor. Fransız bir esnafın kendi uydurduğu “ses tahmini” oyununa insanları davet etmesiyle başlayan bu festival, rivayete göre esnafın çok iyi domuz taklidi yapmasıyla gelişiyor ve Domuz Festivali hâlini alıyor. Her geçen yıl daha fazla katılımla gerçekleşen ve zamanla farklı pek çok etkinliği de bünyesine ekleyen festival, şu anda dünyadaki en büyük domuz odaklı festival olarak nitelendiriliyor. Domuz taklidi yarışması, sosis yeme yarışması, yavru domuz yarışı, domuz kostümü yarışması gibi etkinliklerin düzenlendiği festival, birçok insana göre sıra dışı olsa da kasaba halkı bu etkinlikten oldukça memnun. Festivalin komik ve saçma karşılandığını bildiklerini ama zaten tek amaçlarının eğlence ve mutluluk olduğunu söylüyorlar. Her ne olursa olsun, festival amacına ulaşıyor; katılımcılar festivalde oldukça eğlenip mutlu bir şekilde evlerine dönüyorlar.