Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Tuhaf Etki kategorisinde Ben Deli Miyim? adlı kitabı yayımladı. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kaleme aldığı ve Ali Serdar ve Reyhan Tutumlu tarafından yayına hazırlanan kitap raflardaki yerini aldı. Bu baskıyla birlikte kitabın Latin harflerine aktarılmış orijinal metni ve sadeleştirilmiş hali ilk kez bir arada sunuluyor. Kitapta ayrıca tefrikasıyla karşılaştırmalı notlar da bulunuyor.
Okurlarıyla 2010’dan bu yana nitelikli akademik çalışmaları paylaşan, sosyal bilimlerden genetiğe geniş bir yelpazede üretim yapan Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) Tuhaf Etki edebiyat dizisine bir tuhaf kitap daha eklendi.
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Son Telgraf gazetesinde tefrika edilirken ahlaka aykırı bulunarak davalık olan romanı Ben Deli Miyim? raflardaki yerini aldı. Kitap iki delinin, Şadan’la Kalender Nuri’nin İstanbul’un yeraltı dünyasında başlarına gelenleri ve “Bu iş karakolda biter” dedirten maceralarını anlatıyor. Bu tuhaf ikili bir yandan entrikalarını kurarken, bir yandan da deli kimdir, akıllı kimdir, dâhilikle deliliği ayıran çizgi nedir gibi soruların yanıtlarını arıyor.
Künye Bilgisi:
Ben Deli Miyim?
Yazar: Hüseyin Rahmi Gürpınar
Fiyat (KDV Dâhil): 38 TL
ISBN: 978-605-2116-51-7
Barkod: 9786052116517
Ürün Sırası: 169
Ana Kategori: Tuhaf Etki
Ebat: 13,5 x 20 cm
Sayfa Sayısı: 720
Kapak Türü: Karton Kapak
Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika No: 18318
İstiklal Caddesi No:181 Merkez Han Beyoğlu/İstanbul +90 212 393 6000
kup@ku.edu.tr • www.kocuniversitypress.com • www.kocuniversitesiyayinlari.com
Koç Üniversitesi Yayınları Hakkında
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.
Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.
Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.
Maddiyat dizisiyse Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.
KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.
KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.