Ahmet Bozkurt’un Şiir-Fragmanlar Kitabı Yayımlandı

şiir fragmanlar

Şiir başkasından gelen bir duadır.

Ahmet Bozkurt’tan Şiir Fragmanlar

Son dönem şiir ve edebiyat eleştirisinin güçlü kalemi Ahmet Bozkurt’un şiir ve yazı üzerine düşünülmüş, yazmanın felsefesini uç sınırlara taşıyan metinler toplamı Şiir-Fragmanlar: Her Yüz Bir Dünyadır İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Ahmet Bozkurt Şiir-Fragmanlar’da bir uç-yazı’nın iç-yazı’ya evrildiği, soluk aldığı koridorlarda tüm nedensellikleri tüketerek bir labirent-metin kuruyor. Zamanın hep fazla geldiği bir aralıkta bekleyişin içindeki kayıp zamanı arıyor. Sorulmamış sorulara parantez açıyor, sözü bedenden ayırıyor, eksiltili bir sonsuzluk bahşediyor hayalin cenderesinden devşirdiği imgelere. “İnsan zaman içerisinde konaklayan bir varlıktır,” diyor. Kendi dolayımsız gerçekliğinin sertliği içerisinde yoğrulan bir dille varlığı örten fazlalıklardan arınmış bir yazı’ya el veren, handiyse yazının açtığı tüm koridorlarda hep yeniden üretilen hakikatin dilde yitişinin bir kaydını tutuyor.

Varlığa bir kör-dokunuş değildir Şiir-Fragmanlar’da açığa çıkan. Başkası’nda dolayımlanmış bir yüz aracılığıyla her daim dışarı’nın çağrısını taşıyan bir çıplaklık olarak yazı’yı yoklayan bir iz sürmedir. Şiirin ertelenmiş tüm zamanlarını belleğin hakikat çemberine dâhil eden Şiir-Fragmanlar gölgede kalmış bir hayata yapılan müdahale.

Yazının soyduğu, soyunu kuruttuğu bir deniz, parıltısını aşırdığı bir güneş, ışığını erittiği bir ay var mıdır? Sonrasında tuzlu gözyaşlarını kuruttuğu bir toprak olacak mıdır? Bütün bu sorular bizi bir sonraya, sonrasızlığa götürecektir.”

Yazar Hakkında

Ahmet Bozkurt

1977 Erzincan-Tercan doğumlu. 1998-1999 yılları arasında arkadaşlarıyla birlikte, Erzincan’da yayımlanan Taşra dergisinin yayın kurulunda yer aldı. 2000 yılında yine Erzincan’da Le poète travaille (şair çalışıyor) dergisini çıkartmaya başladı. Le poète travaille dergisi Türk edebiyatında yerellik-merkez ve taşra kavramlarının hararetle tartışıldığı bir zeminin ateşleyicisi oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro bölümü mezunu. Cumalı-Seferis Gökyüzü Derneği ve PEN üyesi. Hayalet Gemi, Birikim, Toplum ve Bilim, Geceyazısı, Tezkire, Virgül, Düşünen Siyaset, Skala, Est&Non, Hürriyet Gösteri, Kitap-lık, Cey Sanat, Mimesis, Hece, Sınırda, Le poète travaille gibi dergilerde şiirleri, dil felsefesi, modernizm-postmodernizm, yapısalcılık, sanatsal dilin oluşumu, şiirde ben, özne-ben’in dilsel işlevleri ve dilin şiirdeki varoluşsal yaratımı, varoluşsal bellek ve hakikatin kaynağı sorunsalına şiirin duyumsallığında cevap arayan çalışmaları, edebiyat ve resim eleştiri yazıları, denemeleri, tiyatro oyunları yayımlandı. Resim ve şiir üzerine yazdığı yazılar pek çok ortak kitapta yer aldı. Edebiyat ve şiir sempozyumlarına konuşmacı olarak katılarak bildiriler sundu.

Yapıtları

Şair Çalışıyor, İstanbul 2007, Şiirden Yayınları.

Varlık Tutulması: Jean-Paul Sartre Tiyatrosunda Varlık ve Hiçlik, İstanbul 2012, Ayrıntı Yayınları.

Orpheus’un Bakışı, İstanbul 2014, Ayrıntı Yayınları.

Unutma Zamanı: Yazı, Bellek ve Eleştiri, İstanbul 2015, İnkılâp Kitabevi.

Mum Lekesi: Eleştirinin Kıyıları, İstanbul 2016, İnkılâp Kitabevi.

Ahmet Bozkurt

Şiir-Fıragmanlar

İnkılâp kitabevi

151 sayfa